sosyoloji ödevi yardım

  1. 1
    selamlar. şimdi "kahvenin sosyolojisi" ödevim var ve vize notu yerine geçecek. malumunuz pek pek önemli. kahve içilen modern ve geleneksel iki mekanı karşılaştıracağız. aynı zamanda kahvenin insan ilişkilerine etkisi gibilerinden bir şeyler yazacağız. mesela kahve, içilmekten çok, gündelik insan ilişkilerinin muhabbetini sağlamada işe yarayabiliyor. toplumsal etkinliklerin bir parçası görevinde adeta. bunun gibi aklınıza gelen fikirler varsa yazınız efendim. önemli olan bir a4 sayfasını doldurabilmek. siz ki sözlüğümüzün zeki yazarları, böyle bir sosyolojik ödevden ders almaz mısınız?
     
  2. 2
    ilk örneğin starbucks, kapitalizm, yok pardon bi dakka. starbuck ve osmanlı tarihi zamanı kahve amaçlarından bahset. önceden kahve muhabbet için içilirdi, bir yeri vardı şimdi aracı olmuş falan filan.
    #359884 racizm of TÜRK | 10/12/2014 15:34
     
  3. 3
    Kahvenin üretimi,taşıması ve dağıtımı,kahveyi içen kişiden binlerce kilometre uzaktaki insanlar arasındaki sürekli etkileşimleri gerektirir. yaz bunu güzel laf.
    #359885 gideniaratmayanadam | 10/12/2014 15:36
     
  4. 4
    İki mekanı karsilastirmakla zeka arasinda nasil bir baglanti var anlamadim. Dediğin gibi içilmekten çok ortak bir paydada bulusma vesilesi oluyor. Ote yandan, kız isteme sırasında kahve ikram edilir misafirlere, bu da insan iliskileri arasinda ne kadar onemli oldugunu gosterir. Hatta kiz istemeye gidince kahve ikram edilmezse bunu garipseyebilirsiniz bile. Aslinda bunun bir de biyolojik tarafi olmali, yani kahve ictikten sonra beyindeki hareketliliklerden bahsetmek lazim. Bu konuda bilgim olmadigi icin bir yorumda bulunamiyorum. Ama dedigim gibi, sinirli bir aninizda biri kahve icmeyi teklif etse hayır demezsiniz. Bir de şey var, yaşlılarımız biraraya geldiginde genellikle kahve iciyorlar ve en azindan bir ortsk yonleri oluyor. Konusacak bir seyleri olmasa bile "bu kahvenin uzerine kahve tanimam" , "evet, bu kahve 1900'lü yillarda x şehrinde şöyle bulunmuştur" gibi konusmalar gecebiliyor. Ozet: kahve candır. :D
     
  5. 5
    kuru kahveci mehmet efendi 1871'den beri...
    #359919 kafka | 10/12/2014 17:46