3.dünya savaşının başlamış olması

  1. 1
    Kesin bir gerçektir .Rusya'nın, Abd seçimlerinde Trump lehine hacklemeler yapması buna delalettir .Biliyorsunuz abd'nin 2 yönetimi var .Biri başkanlık olarak yönetim , 2.si Abd'nin içinde 2 yüzyıldır hüküm süren hanedanlık yönetimi .Hanedanlık yönetiminin Trumpdan rahatsız olması bilinen bir gerçektir.Obama koltuktan kalkana ,bir çok şeyi yasakladı .Buna Kutuplarda petrol araştırmasının yasaklamasıyla başladı.Hanedanlığın Obama'ya son 1 yıldır destek vermemesi ise ilginç bir olay .Bunda ortadoğuda üstünlük kuramaması etkin tabiki .Özellikle esad yönetiminin devrilememesi ,hanedanlığın canını oldukça sıkmış ve obama'ya desteği kesip ,Hillary için bütün medyayı kullanıp ,sanatçıları yanına çekmiştir .Bu sefer de Vladimir putin rahatsız olmuştur .Çünkü Hillarynin gelmesi demek ,4 yıl daha ortadoğuda ,putinin esad yönetimini,iran yönetimini desteklemesi anlamına gelecekti ki bu rusya için ekonomik anlamda büyük külfetti .
     
  2. 2
    oo tanım girdisi
     
  3. 3
    kesinden sonrasını okumadım
    #495621 anexeiss | 28/12/2016 14:47
     
  4. 4
    Putin'in isteği üzerine 1 yıldır , abd'de gizli bir çalışma başlatmıştı ki , Abd yönetimi ve hanedanlığın neredeyse hiç haber olmadı .Ama Trump'ın bazı sözleri bu çalışmayı ele veriyordu .Özellikle , putinin büyük bir lider olduğu vurgulanıyordu trump tarafından .Abd halkı ilk defa ,amerikanın güç kaybettiğine inanıyordu , çünkü ortadoğuda dengeler sağlananamıştı .Dengelerin sağlanamadığını ve prestij kaybettiğini her söylemde tekrarlıyordu trump seçim kampanyalarında .Çıkıp bizim ortadoğuda ne işimiz var diyordu .Bu abd halkının hiç duymadığı bir söylemdi .
     
  5. 5
    Bu seçim kampanyasında ,Trumpın ve putinin abd halkına aşıladığı en büyük şey,abd'nin ortadoğudan elini çektiğinde, yine büyük bir ülke haline geleceğiydi .Halk artık iyice trumpı benimsemişti .Hanedanlığın kaygıları artıyor , her fırsatta hillary için ekonomik anlamda büyük destekler sağlanıyordu .Ne zaman Hillary ,Trumpın önüne geçse , rusyadan gizli bir el , hillarynin kirli çamaşırlarını döküyordu . Rusya Trump için , hanedanlık ise hillary için varını yoğunu ortaya koyuyordu seçim aşamasında .Medyalar tarafından , trumpın deli olduğuna ikna edilirken , rusyanın gizli çalışmaları , hillarynin ortadoğudaki vahşetini gözler önüne seriyordu .Rusyanın bildiği tek gerçek amerika halkının komplo teorilerine benimsemiş olmasıydı .Rusyanın kozu bu benimsenmişlik tarafından iyice sindirilmiş.Rusya ve hanedanlık arasında ki , savaş tam bir satranç turnuvasına dönmüştü .Hillary'nin maiilerini ortaya çıkartıp,halka sunarak .Rusya'nın gizli eli şah çekiyor
     
  6. 6
    bak şart olsun heyecanla okuyorum sonunda dalyarakça bişey çıkarsa eksi yığarım
    #495630 ilham penisi | 28/12/2016 14:59
     
  7. 7
    üstat virgül ve noktalardan önce boşluk bırakma. sonrasında boşluk bırak. gözümüz kanadı.
    #495631 PUTUK | 28/12/2016 15:04
     
  8. 8
    adam noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakıyo istesemde ciddiye alamıyorum
    #495632 kayseri mantisi | 28/12/2016 15:05
     
  9. 9
    Ooo metal fırtına alırım bi dal.
    #495635 Hayastani hanrapetutyun | 28/12/2016 15:07
     
  10. 10
    bu şah karşısında hanedanlık , medyalara baskı yapıyor ,Trump'ın neredeyse hiçbir kanalda kendisine yere bulamaması sağlanıyordu .Haberlerde sürekli hillarynin farkı açtığı söylenip, trump hayranlarının bezdirilmesi sağlanıyordu .Satrançda hanedanlık şahı koruyordu ama nereye kadar ? Hanedanlığın rusyanın tehlikesine kesin bir çözüm bulması gerekiyordu ve fırsat ayağına gelmişti .Facebook,twitter,microsoft ve diğer teknoloji şirketleri birer birer hillarynin desteklenmesini istiyor ve büyük kampanyalar başlatıyordu . .Rusyanın çektiği şah , kısa vadeli olmuş hatta eli kaybetme aşamasına gelmişti
     
  11. 11
    adam hem öncesinde hem sonrasında bırakmaya başladı israf resmen
    #495639 kayseri mantisi | 28/12/2016 15:09
     
  12. 12
    Rusya eli kaybetme aşamasına gelmişti .Bu seçim kampanyasında , Türkiye bile dolaylı yoldan hillary'nin yanındaydı .Düşürülen uçak mevzusu hala sıcaklığını koruyordu . Putin'in uğraşacağı konular git gide artıyor ,Trumpı bir süre yalnız bırakıyordu .Çözmesi gereken ortadoğu ve Türkiye problemi vardı .Aylardan mayıs , Putin türkiye'nin yılda aldığı ortalama 36 milyon turiste göz dikip ,türkiyeye bu yoldan ambargo koymaya başlamıştı .Putin her fırsatta rusyada ki halkına türkiyeye gitmeyin diye söylemlerde bulunuyordu .Rus halkının putine güveni tamdı .Ama putin kendi halkına bile güvenmiyordu .Türkiyeyi yalnızlaştırmak istiyorsa , bunu güvenle yapamazdı .Putin teker teker , tur şirketlerinin sahiplerini yanına çağırıyor tehditler savuruyordu , türkiyeye tek bir rusun bile tatile gitmemesi için .
     
  13. 13
    Mayıs, haziran , temmuz aylarında sinek avlayan Türk otellerinin sahipleri , hükümete baskı yapmaya ve geri adım atmaya zorlanıyordu . otellerin sahipleri birer birer otel kapatınca , hükümetten geri adım gelecekti .Beklenen adım gelmiş ,Türkiye Rusyadan özür dilemiş ve rusyaya sadakatini sunmuştu .Putin'in Türkiye stratejisi sonuç vermiş ve Türkiye'yi yanına çekmişti .Artık seçime kadar obama yönetiminin esadı devirme politikası yalnızlamaya başlamış ve putin bir nebze olsa rahatlamıştı .
     
  14. 14
    Seçime 4 ay vardı , bu Esad'ın devrilmesi için yeterli bir süre değildi ama rejimin iyice kan kaybetmesi için yeterli bir süreydi . Putin'in sıradaki amacı ,Türkiye'nin ab hayranlığından koparılmasıydı .Avrupada patlayan bombalar , Türkiye'de ki , asarım keserim tarzı söylemler ,artık bizi yavaştan avrupadan koparıyor ve putinin keyiflenmesini sağlıyordu
     
  15. 15
    bu eleman fuatavni çıkarsa bizi sansür erler
    #495663 ilham penisi | 28/12/2016 15:26
     
  16. 16
    bir sigara molası arkadaşlar . Dengelerin değişme sürecini ve hanedanlığın gizli suikastlerini anlatıcam
     
  17. 17
    İstenen olmuş ve ab açıklamaları peşpeşe geliyordu. Putin'in desteğini arkasına alan türkiye, şangay iş birliği örgütüne girebiliriz demişti .Bu Türkiye tarihinde bir kaç defa söylenmiş ama , türkiye politikalarının ab'den yana olduğundan sarsıntı yaratmamıştı .Ab 'den gelen açıklamar ve Türkiye'nin ab politikasından çekilebiliriz söylemlerinden sonra gelen bu teklif sansasyonel bir deprem yaratmıştı . Çünkü şangay iş birliği örgütü demek natodan çıkmak demekti .Natonun bozulması demek avrupa devletlerinin ve amerikanın artık ortadoğuya ,Türkiye üzerinden müdahale edememesi ve tamamen ortadoğudan el çektirilmesi anlamına geliyordu . Putin rüzgarı arkasına alıyordu .Putin'in ve Çin'in aynı anda Türkiye'nin şangay iş birliği örgütüne katılması çok isteriz açıklaması ise hanedanlığa bir kez daha ,Putin tarafından çekilen şahtı
     
  18. 18
    Putin'in türkiye'ye koyduğu turizm ambargasu , hem esad rejimini dik tutmuş hemde türkiye'yi natodan ve avrupadan koparma aşamasına getirmişti .Putin ,Tükiye sorununu çözmüş ve Türkiye'nin esad rejimine müdahale edememesini sağlanmıştı ..Artık Putin'in türkiye problemi yoktu .Esad rejimini cihatçılardan ve muhaliflerden korumak ve Trump'ın başkan olması gibi 2 problemi kalmıştı .Putin suriyeye sadece havadan müdahale ederken , Şangay iş birliği örgütünde gözlemci üye olan iran , karadan askeri müdahale ediyordu .
     
  19. 19
    Misafirim var arkadaşlar akşama devam edeceğim.
     
  20. 20
    Ruslar satrancta birakmaz dayi amariganin fischeri yok artik
     
  21. 21
    Madem başladı mehdi nerede?
    #495770 monc | 28/12/2016 18:00
     
  22. 22
    Abd soğuk savaşın galibi olurken bunu kendi bunyesinde harvard gibi okullardan cikardigi ruslari rus ekonomisine salarak basardi. Bkz abramovic. Bu rus zenginler sosyalizmin ekonomisini sansür ertirken bir yandan abd araplarin petrol dolasimini dolara bagladiktan sonra ruslari da dolara macbur birakti.dolar karsisinda zaten sansür i yemisti rus parasi. sonra abd cin pazarinin bu kadar guclenecegini dusunmedi sanirim ruslar putin ile kalkinmaya calisirken. Su anda bati cin'in bu kadar guclenmesini hazmedemiyor. Endustri 4.0 ile cin'in uretim gucunu sansür mek isteyen almanlar da var. Lakin cin teknolojisi de iyi bir ulke. Sanayi devriminde geri kalacak bir ulke degil cin. Amerikanlarin da pasifikte bir nukleer silahlanma calismalari var. Cok tehlikeli bir durum bu. Bence rusya odakli degil de nedensellik sonucu olayin merkezine cin'i koymak lazim. Evet rusya'da haklisin ama sonuclar bizi cin'e goturmuyor mu hic bahsetmemissin.
    #495771 atthenirvanawithnirvana | 28/12/2016 18:00