toplumu kutuplaştırmaktan vazgeçin

  1. 1
    ulan her terör saldırısından sonra aynı laflar. onlar bunlara siz seviniyorsunuz diyor, bunlar onlara siz en çok şuna üzüldünüz diyor, o onun emziğini alıyor, bu ona tekme atıyor vs. ortak düşmanı görün önce ya. kimse terörü kınamıyor aq. kimse pkk'ya küfretmiyor. varsa yoksa şu buna sevinmiş, bu öyle istemiş bilmem ne. tamam o topluluğu sevmezsin, seviyesini aşanları ihbar edersin, yaparsın bir şeyler ama önce bir esas düşmanı gör.
    #502943 PUTUK | 05/01/2017 19:40
     
  2. 2
    Bundan 10 yıl önceki Hatay'ı düşünüyorum. İçinde kürtler, aleviler, türkler, koyu milliyetçiler, araplar, hristiyanlar, yahudiler gibi etnik ve mezhep farklılıkların tek bir çatıda buluştuğu, ama hiç bir ayrımın olmadığı medeniyetler beşiğiydi. Nasıl hatay'ı bu hale getirdiysek, ülkede aynen öyle kirlendi.
     
  3. 3
    her olaydan sonra kişiler siyasi konumuna göre karşı cenahın hatasını buluyor ve yüzlerine çarpıyor . son dönemlerde bir nevi hayvanat bahçesi olan tivitırdan alınan birkaç numunelik örnekle karşı tarafın amlarına koyuyorlar kendince. bu durumda terör kazanmış oluyor gibi siyasi analizlere girmeyeceğim ki zaten bence çoktan kazandı. ülke fahişe amının iki dudağı kadar kutuplaştı. petri kabı gibi ülke, bağım olmasaydı çekirdek kola eşliğinde izlerdim ama artık uzaktan izleyip tarafların birbirine yaraq gibi geçirmesini hafif tebessümle izliyorum. ta ki bir bombada benim bir tarafımda patlamayıncaya kadar...
    #502951 kutuptadevegörenbedevi | 05/01/2017 20:02