nasıl entellektüel olunur

  1. 1
    Evet cahil köpekler. dinleyin anlatıyorum. ama baştan söyleyeyim, benden öyle cahil cahil espriler beklemeyin, gelmez. 10 adet kuralı vardır.
    #12759 entelit | 02/01/2013 17:23
     
  2. 2
    Kural 1: Revaçta olan bir bölgedeki tanınmış bir kitapçıya gidin. Sanat dergileri böyle yerlerde bulunur. içinde her şeyin listelendiği mesela artreview power 100 benzeri bir dergi alın. gece yatağınızda dergiyle sevişin, ezberleyin. ama özellikle ezberleyin. sakın anlamaya kalkışmayın. sadece ezberleyin. isimleri, yüzleri, isimlerin kazandığı gelirleri, yaptıkları işleri ve en önemlisi ne kadar çevreleri olduğunu iyi ezberleyin. dikkat: sosyalleşmeniz gereken insanlar işte o ezberlediğiniz insanlar olacak! türlü türlü sahte kahkahanın içinde, güç oyunlarının içinde söz sahibi olanlarla, sizin gibi cahilleri ve akılsız çaylakları ayırt etmesini öğrenin. Her zaman sadece güç ve çevre sahiplerine odaklanın. hedefe kilitlenin ve onunla sosyalleşin. ha başkaları ile de sohbet edebilirsiniz. ama sohbet ettiğiniz kişinin, sizi çevresi ve gücü olan birileriyle tanıştırma potansiyeli mutlaka olsun. yoksa sen de kimsin cahil köpek der gibi bir bakış atın ve oradan uzaklaşın. onların yanında görünmeniz bile size eksi olarak geri dönebilir.
    #12764 entelit | 02/01/2013 17:28
     
  3. 3
    entellektüel olduğunuzu beyninize yedirirseniz olmuş sayarım sizi. başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok.
    #12765 kelamdar | 02/01/2013 17:29
     
  4. 4
    kural 2: yaşadığınız şehir hangi şehir olursa olsun, gidin, kendinizi o şehirdeki tüm sanat galerilerinin adres defterlerine yazdırın, internet sitelerinden iletişim kutularını doldurun. bu gibi sanat galerilerinin adresleri için (bkz: time out) dergisinden yararlanabilirsiniz. Hepsiyle iletişime geçin. onlar sizi aramayacak, sizinle iletişime geçmeyecek diye sakın üzülmeyin. çünkü onlar, altlarında çalışan stajyerlere böyle angarya işler vermeye bayılırlar. halbuki o stajyer çocuk onların hepsinden daha zekidir ya neyse... dikkat: boş bir mail kutusu, boşa harcanmış bir hayat demektir! kendinize gerçek bir geri dönüşüm kutusu satın alın. hani şu doğaya hiç zarar vermeyenlerinden. sanatsal sohbetler ve ekoloji aynı oranda ilerleyecek bunu sakın unutmayın. naylon poşetlerin doğayı kirlettiği için bedavaya verilip, doğayı korumak için sentetik torbaların 10 liraya satıldığı bir ülkede, bu sizin sosyal statünüzü artıracak bir hareket olur. unutmayın doğa ile ilgilenmek entellektüellerin ve elitlerin işidir. siz de doğayla ilgilenin.
    #12766 entelit | 02/01/2013 17:33
     
  5. 5
    biriz özet geçsin
    #12767 pera | 02/01/2013 17:37
     
  6. 6
    KURAL 3: sanat hakkında çok fazla bilgi edinmelisiniz. onlarca yayınevinden çıkan ve kimsenin sonuna kadar okuyamadığı cahil kafalarınızın kalınlığında türlü türlü kitap var sanat tarihi konusunda yazılan. onları alın ve ezberleyin. sakın anlamaya çalışmayın. yineliyorum. sadece ezberlemeniz gerek. Girdiğiniz her ortamda andy warhol'dan, tzara'dan derrida, foucault, sartre, camus ve beckett'dan söz açın. ama sözü çok da açmayın. onların yaptığı işlerin o kadar derin ve o kadar çok olduğunu, bu yüzden de böyle kısa sohbetlere meze edilemeyecek kadar ulu şaysiyetler olduklarını düşündüğünüzü karşı tarafa belli edin ve kesin yargılar içeren söylemlerden uzak durun. kimseyi etkilemeye çalışmayın. sadece arkadaş edinmeye çalışın. etkilemek hiçbir işe yaramaz. çünkü hiçbir entellektüel, bir başka entellektüelden etkilendiğini kimseye söylemez ve bunu kendine yediremez. yani etkilemeye çalışmak boşuna. siz sadece arkadaş olun. okey?
    #12768 entelit | 02/01/2013 17:38
     
  7. 7
    Kural 4: Buraya kadar oldukça iyi ilerlediyseniz, artık kendinize bir yol haritası çizmenin vakti geldi. kolleksiyoncu mu olmak istiyorsunuz? o zaman kesenin ağzını açın. ne bulursanız alın. anlamaya çalışmayın. sadece satın alın. bu yeterlidir. ulan ne sansür ime yatırıyorum ben bu sansür tiimin simsiyah kağıt parçasına demeyin. unutmayın. sanat zaten budur. anlamadığınız şeylere özellikle yönelin. anladıklarınız, cahiller içindir. anlamadıklarınız ise entellektüeller için. bunu sakın unutmayın. Dikkat: aldığınız tüm parçalar, 5 sene içinde değerini yitirecek, 20 sene içinde ise tekrar keşfedilebilir birer nimet haline gelecektir! Bu yüzden elinizi korkak alıştırmayın.
    #12770 entelit | 02/01/2013 17:45
     
  8. 8
    SONRA DEVAM EDicem işim gücüm var sizin gibi işsiz cahil cühela mıyım la ben? bekleyin beni. hepinizi entelleştireceğim.
    #12772 entelit | 02/01/2013 17:49
     
  9. 9
    kural 5: marjinal olmanız gerek cahiller. mesela girdiğiniz entellektüel ortamda beyazlar çoğunluktaysa siz annenizin siyahi olduğunu anlatın. ya da girdiğiniz ortamı iyi gözlemleyin. herkes heteroseksüel ise, siz mutlaka homoseksüel olmalısınız. ( pera canım burası seni ilgilendiriyor) saçınız kısaysa, şimdiden uzatmaya başlayın. ama uzattığınızı kimseye belli etmemek için, herkesin grand toilette gittiği bir sergiye, siz berenizle, gözünüzde mutlaka kemik gözlüğünüzle gidin. bu şekilde, sizin enteresan bir kafa yapısına sahip olduğunuzu düşünecek, ve size ilgi gösterecekler emin olun. sizin arkanızdan konuşacak entellektüeller olmayacak mı? elbette olacak. ama unutmayın ki siz henüz arkadaş edinme çevresindesiniz. onların da sohbetlerine katılacak, ilgi çekmeye çalıştığınızı belli etmeden, 3. kuralı uygulayacaksınız. ve yavaş yavaş size bu sihirli dünyanın kapıları aralanmaya başlayacak...
    #12834 entelit | 02/01/2013 21:14
     
  10. 10
    kural 6: post-studiocu olun cahiller. yani, eğer bir kolleksiyoncu yada bir sanatçı olmaya falan çabalıyorsanız, zamanınızı çok fazla kolleksiyon toplamak için harcamayın. kolleksiyonunuzu anlamadığınız her şeyi alarak, sanatınızı ise, sıçtığınız sansür ile resim yaparak bile yapabilirsiniz. önemli olan ne kadar çok serginin adres defterinde kayıtlı olduğunuz, kaç bağımsız film festivaline davetli olarak katıldığınızdır. tüm kariyerlerini katılmış gibi göründükleri etkinlikler üzerine kurmuş pek çok sanatçı vardır. buna eskiden kavramsalcılık derdik biz entellektüeller. şimdilerde ise post-studiocu diyoruz. post-studiocuları ise, psot-studiocu olmayanlardan ayırt dahi edemiyoruz.
    #12837 entelit | 02/01/2013 21:18
     
  11. 11
    hocam kural 2 bölümünde adı geçen genç stajyer entelit olabilir mi?
    #12839 benvekeyfim | 02/01/2013 21:22
     
  12. 12
    kural 7: sergilere katıldınız, film festivallerinde davetli oldunuz, koleksiyonunuza paralar akıtıp, tuvallerin ortasına sıçtınız. evet. demek ki artık namınız yavaş yavaş duyulmaya başladı... peki şimdi ne yapmalısınız? şimdi kendinizle ilgili dedikodular uydurmanız gerekiyor. herkesin her zaman, her yerde olması imkansızdır ama nasıl oluyorsa, entellektüeller dünyasında herkes birbiri hakkında bir şeyler duymuştur. duymasa bile duymuş gibi yapar zaten. neyse... bağlantılarınız ve çevreniz hakkında ortaya ipuçları atın. fakat bu ipuçlarının çok zor araştırılabilecek olduğundan emin olun. yani kalkıp da derrida ile çekilmiş bir fotoğrafınızın olduğunu söylerseniz patlarsınız. nitekim tüm entellektüeller bilir ki, derrida ile fotoğraf çektirebilmiş tek türk, bilgi üniversitesinde felsefe ve toplumsal düşünce bölümü öğretim görevlisi olan, ismini vermek istemediğim bir şahsiyettir. yani yalanınız sağlam olsun gençler. yoksa bitersiniz. yalanınız sağlam olursa, bir sonraki sefer karşılaştığınızda bütün herkes detayları unutmuş olur. ama siz, sihirli bir şekilde, söylediğiniz yalanı entellektüellerin zihnine işlemiş olursunuz ve size karşı olan tavırlarındaki değişikliği içten içe attığınız ufak kahkahalarla gözlemleyebilirsiniz.
    #12840 entelit | 02/01/2013 21:24
     
  13. 13
    kural 8: doğru zamanda doğru yerde olun. eğer doğru zamanda doğru yerde olmayı spontane (yani kendiliğinden) beceremiyorsanız, önceden hesabınızı kitabınızı yapın. dikkat: unutmayın! her zaman bakılmamış bir açı, ve gidilmemiş bir toprak parçası mevcuttur! mesela hiç kimsenin gitmeyi aklından bile geçirmediği bir ülkeye taşının ve orada isim yapın. isim yapmasanız dahi, türkiye'ye geldiğinizde isim yaptığınızı söyleyin. ama özellikle belirtiyorum. kalkıp paris'e, munich'e falan gitmeyin. giderseniz bile isim yaptığınızı söylemeyin. bu bir entellektüelin düşeceği en büyük hatalardan biridir. yapmanız gereken, shangai, yeni delhi, mozambik gibi coğrafyalara kanatlanmak... her ne kadar sanatçı tipler sanat tarihinin esiri olsalar bile aralarında yenilikçilik kültü de gelişmiştir ve yeni olan geçerlidir... (sakın bunu moda ile karıştırmayın cahiller. nitekim modadan mutlaka tek kaş yukarı kalkık bir şekilde, boğazdaki fulara uzanan bir el eşliğinde söz edilebilir.)
    #12842 entelit | 02/01/2013 21:30
     
  14. 14
    kural 9:. sonuca yaklaşırken sakın ortamdan tiksinmeyin. siz entellektüellerin arasına girdikçe onların arasında geçen ağır sohbetleri dinlemek zorunda kalacaksınız. eh artık 9. aşamaya geldiğinize göre çok emek sarf etmişsiniz demektir. sakın yılmayın. kural 8'i hatırlayın ve söz edilen sohbet ile ilgili yine marka konumuna soktuğunuz karakterinizi gösterin. farklı düşünün. farklı düşünmeniz için çok yaratıcı olmanız gerekmez. herkes birbirinden farklı düşünür. bunu unutmayın. bakış açınız, sahip olduğunuz en öznel şeyinizdir. ona sarılın ve farklı olduğunuza inanarak bir kaç laf edin. zaten siz shangai yada mozambik'te çok ünlü bir sanatçı ve entellektüel olduğunuz için emin olun söylediğiniz sözler çevrenizdeki insanlara farklı gelecektir. ha bu arada.... sakın es geçmeyin, eğer bir kolleksiyoncu olmayı tercih ettiyseniz, mutlaka değere binmeye başlayan eserlerinizi, paranın hakimiyetine karşı olduğunuz için olması gerektiğinden daha ucuza satın ve yerine, bi tomar daha para vererek döneminizin en meşhur sanatçılarının eserlerinden satın alın. eğer sanatçı iseniz, yaptığınız sanat eserinin sıçtığınız sansür tan başka bir şey olduğunuzu unutmayın, silkelenin kendinize gelin ve onları çöpe atın. çöpe attığınız eserlerinizin yanında bir fotoğrafınız çekilsin. işte bu kadar... 10. kuralı öğrenmeye gerek kalmadan bir entellektüel olmayı başardınız... ama bir kural daha var.
    #12845 entelit | 02/01/2013 21:37
     
  15. 15
    Kural 10: son kural. Artık bir entellektüelsiniz. tüm kurallara sadık kalın. sadık kalmayanları, opera salonunda senfoninin esinde alkışlayan cahil cühela takımını uyarır gibi uyarın. etrafınızdaki tüm cahilleri aşağılayın. aşağılayamıyorsanız bile, aşağılıyormuş gibi yapın. normal hayatta, entellektüel çevreniz tarafından maruz kaldığınız türlü türlü egosal tatminlerin hıncını herhangi bir interaktif sözlüğe girerek çıkarın. sağı solu aşağılayın, cahil köpekler diyin onlara. emin olun ya aldığınız eksilerle, ya da aldığınız artılarla mutlaka ön saflarda yer tutacaksınız... siz artık hayatta kaybetmesi mümkün olmayan bir entellektüelsiniz. kutlarım sizi.
    #12846 entelit | 02/01/2013 21:40
     
  16. 16
    orda burda nasıl entellektüel olunur başlıklarına bakmayın. çünkü entellektüel değil o ''entelektüel''. 10 tane kurala gerek de yok. ben yazıyım size. (caps lock) okuyun (/caps lock) ne olduğu farketmez. kitap okuyun, sözlükte entry okuyun, açın vikipediden bişeyler okuyun, ansiklopedi okuyun, tdk sözlüğünü açın okuyun. -entelektüel olmak istiyorsanız ''okuyun''.
    #12855 nutella pekmezi | 02/01/2013 21:50
     
  17. 17
    @16 of of of... entel.avi yazarken okuduğum varlık ve hiçlik elimden düştü o derece.
    #12856 entelit | 02/01/2013 21:51
     
  18. 18
    dalyarak ben sana soruyor muyum nasıl olunur diye
    #12944 ekmek almayı unuttum | 02/01/2013 23:19
     
  19. 19
    i0.kym-cdn.com/...link knowyourmeme.com/...link i0.kym-cdn.com/...link i0.kym-cdn.com/...link i0.kym-cdn.com/...link i0.kym-cdn.com/...link i0.kym-cdn.com/...link i3.kym-cdn.com/...link
    #12950 albino cassius x | 02/01/2013 23:23
     
  20. 20
    liste şu; şöyle bol bol içki kullanın. wikipedia'nın ücra köşelerinde kalmış entryleri referans olarak kullanın. kollektif olarak çağdaş türk toplumunda pek de dinlenmeyen müzik türlerini dinleyin ve onlara referans verin (house, nu-metal, dub), kendinizden emin bir şekilde konuşun/yazın/var olun, bir yabancı diliniz o kadar şahane olsun ki türkçeye katmadan yazmayın, bolcana/ustaca hakaret edin, sonra lisa ann'li pornolar izleyin. hadi hepimize geçmiş olsun.
    #12952 wormwoood | 02/01/2013 23:34
     
  21. 21
    madde 7'ye bir not: söylediğiniz yalanları bir yere not ediniz. aksi takdirde çuvallayabilirsiniz.
    #40290 entelit | 22/02/2013 17:18
     
  22. 22
    rezerved okuycam sonra şimdi sansür çekiyom
    #40412 hardplayer | 22/02/2013 19:17
     
  23. 23
    kural 1 dergiyle sevişin diyor.fhm aldım olur mu ? kural 2 doğayı koruyun diyor. fhm dergisini seviştikten sonra geri dönüşüm konteynerının kağıt bölümüne attım olur mu ? kural 3 okey ? diyor. valla bi 4lü masa kurulursa oynarız. kural 4 ne bulursanız alın diyor.prezervatif aldım.yol haritamı da çizdim kerhaneye gitcem. kural 5 marjinal olun saç sakal uzatın demiş.saçım sakalım uzun.üşengeçlikten kestirmiyorum. kural 6 sıçtığınız sansür la resim yapın demiş.geçen bi yapmışım çöreklendi yemin ediyorum boa yılanı gibi. kural 7 entellektüel biriyle fotoğraf çektirin demiş.köyün ihtiyar heyeti ile fotoğraf çektirdim.entellektüeller mi bilmiyorum ama olmasalar heyet olmazlardı sanırım. kural 8 kimsenin bilmediği biryerde yaşayın türkiyeye dönün demiş.geçen yıl marsın olimpos dağında salih abi,çolak ahmet,topal ismail,kolsuz bahri mangal yapmıştık.hayatımızı yaşadık.sonra şizofren başlangıcı tespiti koydular. kural 9 yaptığınız sanat eserinin sıçtığınız sansür tan başka bir şey olduğunuzu unutmayın, silkelenin kendinize gelin ve onları çöpe atın diyor. sanat eserim olan sansür un üstüne sifon çektim. kural 10 etrafınızdaki tüm cahilleri aşağılayın diyor. sıçamayan cahiller sizi.
     
  24. 24
    artık entellektüelim.kendimi rahatlamış hissediyorum. sansür tan da olabilir bu etki tabi.bilemedim.
     
  25. 25
    entelit sertifikamı versene cahil.