akp

  1. 1
    aslında çalışıyor yahu. baksanıza, iyi durumdayız lan. genel olarak bakalım tabii, şu anda döviz almış başını gitmiş, kriz kapımızı çalmış durumda ama genel olarak baktığımızda adamlar çalışıyor, yapıyorlar. ülkeye para kazandırıyorlar. türkiye'nin gsyih'si 1.512 trilyon $ olmuş durumda, bu çok iyi bir sayıdır. bu iyi paramız olduğunu ve zengin sayılabilecek bir ülkede yaşadığımızı gösteriyor. bu ülkenin tek sorunu aşağılık kompleksi, gerçekten öyle. melih gökçek'i hiç sevmem ama adam haklı, aşağılık kompleksimiz var. bunu artık bırakmalıyız. örneğin devrim sansür ları, gazeteciler sansür çocukluğu yapmasaydı adam gibi destek verselerdi böyle olmazdı bana kalırsa. basın organları ve orada çalışanların sansür çocukluğu. bırakın artık, paramız var, güçlü bir ülkeyiz artık.
    #478262 hardplayer | 11/05/2015 17:44
     
  2. 2
    çalıyor ama çalışıyor :(((((
    #478263 der tiger von kreuzberg | 11/05/2015 17:44
     
  3. 3
    çalsa gene iyi. soydu sovana çevirdi. cücük kaldı sadece. :(
    #478265 smertin | 11/05/2015 17:45
     
  4. 4
    @2 çalıyor demedim. saray falan da demedim, çalıyor ama çalışıyor da demedim. çalmamış da olabilir, saray gerekliydi bence de, niye olmasın ki? sonuçta erdoğan kaç sene o sarayı kullanabilecek ki? biraz oturup çıkacak. suriyelileri almak konusunda hata yaptıklarını ve kaynaklarımızı onlara boşu boşuna harcattıklarını düşünüyorum ama onda da doğru yapmış olabilirler, sonuçta hepimiz insanız, yanı başımızdaki insanların ölmesine izin vermiş olacaktık, kurtarma şansımız vardı kurtardık.
    #478266 hardplayer | 11/05/2015 17:47
     
  5. 5
    çalıyor dedin demedim zaten. o kadar çalışıyorlar demişsin ya çaldıklarını da hatırlatayım istedim. ha tek problem de bu değil. toplumu iyiden iyiye kutuplaştırması, kendisine karşı olan her olayı ve her kişiyi darbe yanlısı ve girişimi olarak kabul etmesi, bitme aşamasına gelen terörü had safhaya çıkarması, bop eşbaşkanlığı sadece birkaç örnek. saray niçin gerekliydi? ülkede asgari ücretle geçinmeye çalışan, açlık sınırının altında "yaşayan", evi bile olmayan milyonlarca insan varken, şatafatlı bir saray yapmaya ne gerek var? kendisinden sonra oğlu falan oturur, bir nevi padişah sarayı. suriyelileri almalıydık ama krizi iyi yönetemediler, şu an 2-3 milyon suriyeli var, kendi vatandaşlarını besleyemiyorken bu kadar insanı niye bu kadar uzun süre tutarsın? ha bir de istedikleri üniversiteye sınavsız girme muhabbeti var.
    #478267 der tiger von kreuzberg | 11/05/2015 17:54
     
  6. 6
    iyi yönlerine hiç bakmıyorsun ki. hep aynı şeyler bunlardan sıkılmadın mı artık? ben çok sıkıldım ve iyi yönlerini düşündüm. tamam saray vs. için para harcanıyor ama asgari ücretle yaşayan kaç insanı bu parayla doyurabilirsin ki? ne yapabilirsin ki? o zaman büyük paralar harcanan hiçbir şey yapılmasın, hepsini asgari ücretle çalışan insanlara verelim. öyle olmaz, zenginleşmek için böyle işlere de ihtiyacımız var, fakirliği akp yapmıyor ya. fakirlik kapitalizmin doğasında var, olmak zorunda fakirler. kutuplaştırmasına falan pek takılmıyorum ben, önemsiz şeyler onlar, oy kaygısıyla yapılıyor o söylemlerin hepsi, değeri yok. önemli olan gelişme, para, ülkenin gücünün artması. hedefimiz bir italya, fransa'nın gücüne sahip olmaya çalışmak, o paralara doğru koşmak olmalı. Pisa Kulesi'de yapılmasaydı, çok para gitti asgari ücretlilere verirdik, karınları doyardı veya eyfel kulesini yaparken çok para gitti üstelik her yıl boyası için milyon dolarlar harcıyoruz, o parayı asgari ücretlilere verelim, faydalansınlar da demeli saray yapılmasaydı o para fakirler için harcansaydı diyenler. olmaz yani. tapulu malı değil ya saray kimsenin, yıllar boyu bu ülkenin seçtiği devlet başkanları kullanacağı, diğer ülkelere gövde gösterisi yapacağımız bir yapı. şehzade bilal mevzusu çok hayalcilik olur, daha kaç seçim iktidar olabilecekler ki şunun şurasında? bu kadar büyütmeyin.
    #478269 hardplayer | 11/05/2015 18:04
     
  7. 7
    akpnin iyi yönü nedir peki? ekonomimiz şahlandı mı sence? gsyih'in bilmem kaç trilyon olması güzel amma bu durum bize nasıl yansıyor? ayda 2 bin lira maaş alsan bile rahat geçinebiliyor musun? tabi ki hep aynı şeyler çünkü dediğin gibi kapital bir düzendeyiz ve düzgün bir şekilde yaşamak için gereken en önemli şey para. oy kaygısı ile milleti bölmenin neresi normal? gerçekten bu ülkeye hizmet etmek isteseler oy kaygısı güderler miydi bu kadar? daha bunlar çok iktidarda olur. ak parti kapansa aynı tipte aynı şekilde bir parti kurulur. onlar geçer başa. bilal'in o partinin önderi olmayacağının garantisi var mı? eyfel ve pisa kulelerinin ne alakası var sarayla? saray, herhangi bir gelir mi sağlayacak ülkeye? ama o kuleler o ülkelerin turizmlerinin önemli değerleri.
    #478271 der tiger von kreuzberg | 11/05/2015 18:16
     
  8. 8
    akp ne islamcı ne laik ne sol ne sağ ne şeriatçı ne milliyetçi. işine gelen ideolojiden 10 gram ondan, 15 gram şundan diyerek seçip harmanlıyor kendini pazarlıyor. islamcısı da laiği de solcusu da milliyetçisi de akp'yi eleştirir. ancak tam tersi olarak destekleyenleri de vardır. akp'nin kuruluşundan bugüne kadar olan yükselişi uzun soluklu bir projenin işi. temeli 1980 dayanan bir projedir akp. ülkemizin tüm kurumları, ülkemizde bulunan her ideoloji akp için ayarlandı. bu büyük proje için bütün halkın psikolojisini oyun hamuruna çevirdiler. sağ ve solun tabanına çeşitli zokalar yutturdular ve çeşitli olaylar tezgahladılar. mesela chp tabanına yutturulan başörtüsü zokası, sağa yutturulan alevi imajı zokası gibi. toplumun bir daha ortak noktada buluşamaması için madımak benzeri saldırılar düzünlendi. kürt mevzusu da elbette bu uzun soluklu projenin en önemli ayağıydı. kürtçenin yasaklanması, devletin doğu politikası da ülkemize yutturulan en önemli zokalardı. tüm bu zokaların haricinde ekonomi de akp için enfes bir şekilde ayarlandı. 2001 döneminde yasalar banka hortumlamasına karşı dahi çıkmıyordu. haberlerde ülkemizde ne zaman arjantin'deki gibi yağma olaylarının başlayacağı tartışılıyordu. ana haberlerin konusu zam, kapatılan kepenkler, toplanmayan çöpler ve daha insanın psikolojisini bozacak haberlerle dolup taşıyordu. sonunda sağ tabanın üzerine bir güneş gibi akp'yi sundular. adamlar ilk seçiminde %35 oy aldı. hayret verici bir durum. ve sonra yıllar önce dikilen ağaçların meyvelerini toplamaya başladı. yaratılan aşırı suni krizden sonra zaten hiç ekonomiden anlamayan bir adam da gelse alkışlanırdı. ki öyle oldu. onun dışında başörtüsü, kürtçe gibi sorunları çözüp pointleri topladı. (bkz: ben bop'un eşbaşkanıyım ) (bkz: erdoğan'ın başbakan olmadan önce abd ziyaretleri) (bkz: chp nin erdoğan başbakan olması için yırtınması) şunu da söyleyeyim her ideolojinin ve partinin kumandası o dönemlerde de şimdi de akp'ye orta açanlar tarafından yönetiliyordu yönetiliyor yönetilecek. sonuç olarak akp sansür . türkiye'nin normal ve güçlü olması çok zor.
    #478272 yossi kohen | 11/05/2015 18:33
     
  9. 9
    Hardplayer ne içiyon gardaş sen?
     
  10. 10
    ben hardplayera katılıyorum çok.
    #478289 koalamsı kedi | 11/05/2015 18:55
     
  11. 11
    hard kardeşim de doğru yolu bulmuş.
    #478290 charizard | 11/05/2015 18:56